Interior Design

Home Tour

Places

House in the Woods

My Home

Work

LiliHaloDecoration

THE BLOG

Inside Josefina Feurst’s Artistic Haven: A Blend of Ceramics and Interior Design

I'm

LILI

Surrounded by dreams and creativity, I'm a daydreamer turned interior designer. I find joy in crafting beautiful spaces and sharing the love. Welcome to my blog, a place for all things beautiful. 

TOP LINKS

PINTEREST

Instagram

Visit the Shop

FACEBOOK

Get The Guide

Here's a Stockholm Design Guide

Discovering the artistic and design treasures within the city's creative landscape.






Get The Guide

Here's a Copenhagen Design Guide

The Design-Lovers Travel Guide to Copenhagen





Vodim vas u predivan dom umjetnice Josefine Feurst.
Interijer njezinog doma i smisao za umjetnost je nešto što me privuklo odmah. To je estetika koja se meni toliko dopada.

Estetika koja Privlači: Umjetnost i Interijer Josefine Feurst

Kao i kod većine umjetnika, potreba za stvaranjem je prisutna kod Josefine od ranog početka, a crtanje i pisanje pjesama bila je konstanta koja ju je pratila kroz život. Napokon se odlučila za glinu zbog njene svestranosti. “Svoju umjetnost vidim kao balans između misli i slučajnosti, gdje dopuštam svojoj ideji da se razvija i mijenja tijekom procesa. Uživam u stvaranju i slušam intuiciju. Moj rad mi često govori gdje želi ići, a ja obično samo slijedim i vidim gdje će me to odvesti.” Predivno. Ovo je pravilo koje bi trebalo vrijedit za sve nas.

Djetinjstvo uz Švedsku Obalu: Izvor Kreativne Energije

Njezini radovi su hommage moru i dragim sjećanjima Josefine Feurst iz djetinjstva provedenog uz švedsku obalu. Trenuci potpunog slobode i bezbrižnosti, dok je gazila morem i pažljivo birala posebno lijepu školjku. Ručno rađene vaze Josefine Feurst ostavljene su sirove, što daje površinu koja podsjeća na mokre pješčane plaže. Unutrašnjost ima sjajnu glazuru koja priziva na um susret vode i kopna. Površina je ukrašena odljevima školjkama pronađenih u second hand shopovima i od kamenica koje je pronašla na arhipelagu Bohuslän, švedskoj zapadnoj obali. Preferirani materijal je glina s dodatkom pijeska, koja daje sirovu i strukturiranu površinu. Kako Josefina koristi svoje ruke kao glavni alat, namjerno ostavlja vidljive otiske prstiju na urni.

Predivna je njezina zahvalnost prema prirodnom materijalu i ljudskom dodiru.

Kreativni Interijer: Ključni Elementi Inspiracije i Udobnosti

Kada kreativna osoba poput Josefine uređuje svoj interijer, nekoliko važnih elemenata često dolazi do izražaja:
U prostoru uvijek vidimo izlaganje umjetničkih djela, kolekcija ili predmeta koji jednostavno unose toliko čarolije u prostor. Ti predmeti često imaju i zanimljive teksture i boje koje potiču maštu i pričaju neke divne priče.
Interijer kreativca mora biti dobro organiziran i funkcionalan, prilagođen potrebama kreativne osobe (dobro organiziran radni prostor, dovoljno prostora za pohranu materijala itd.). Tako se ja veselim svom studiju na parceli.

U interijeru mora biti udobno, od namještaja do tkanina. To sve vidimo u ovom interijeru. Predivne klupe i daybed.
Uvijek, ali uvijek mora biti dovoljno prirodne rasvjete. Ono je važno za dobro raspoloženje i poticanje produktivnosti.
Kreativni umovi često trebaju prilagoditi svoje okruženje kako bi odgovaralo njihovim razvojnim projektima. Fleksibilni aranžmani namještaja i višenamjenski prostori mogu zadovoljiti ovu potrebu za promjenom. Moj suprug ovu moju vještinu zove: premetanje 🙂

Fleksibilnost i Funkcionalnost u Kreativnom Prostoru

U interijerima umjetnika uvijek se nalaze prirodni i organski elementi. Uključivanje prirodnih elemenata, poput biljaka, drva ili kamena, može stvoriti smirujuću i uzemljujuću atmosferu, često poboljšavajući kreativni proces.
Okruživanje umjetnošću može potiče kreativnost i pruža stalnu inspiraciju.
Izbor boja može uvelike utjecati na raspoloženje i kreativnost. Neki umjetnici preferiraju svijetle i žive boje za energiju, dok drugi mogu naginjati prema smirujućim, neutralnim tonovima za održavanje fokusa. Kod Josefine je jasno kakve paleta boja njoj odgovara, i u tome se pronalazim.

Josefina Feurst nije samo umjetnica keramike, ona je pripovjedačica koja koristi glinu kao svoj medij za izražavanje. Njezin serijal vaza “Priče s obale” svjedoči o njezinoj dubokoj povezanosti s morem i uspomenama iz djetinjstva, donoseći u naše domove djelić te čarolije i slobode koju je osjetila kao dijete.

Kombinacija sirovih i sjajnih tekstura, ukrasa od školjki i organskih materijala ne samo da odražava njezinu ljubav prema prirodi, već i poziva na refleksiju o jednostavnim, ali važnim trenucima u životu. Josefinin pristup umjetnosti, balansirajući između promišljanja i slučajnosti, te korištenje tradicionalnih tehnika, naglašava važnost ljudskog dodira u suvremenom svijetu.

Kada pogledamo njezine radove, vidimo više od same keramike – vidimo priče, osjećaje i trenutke uhvaćene u glini. Njezina umjetnost nas podsjeća na ljepotu jednostavnosti i snagu inspiracije koja dolazi iz prirode i osobnih iskustava.

Inspiracija i Intuicija: Ključni Elementi Josefinine Stvaralačke Filozofije

Kroz svoj rad, Josefina Feurst nas vodi na putovanje kroz vlastite uspomene i osjećaje, pozivajući nas da pronađemo i cijenimo ljepotu u svakodnevnim trenucima. Njezina umjetnost nije samo za gledanje, već i za osjećanje – jer, kao što je Josefina rekla, njezin rad često sam pokazuje kamo želi ići, a mi samo trebamo slijediti i vidjeti gdje će nas odvesti.

Fotografija Josefina Feurst.

Read the Comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi, I'm Lili

I am a visual ninja, blogger, and interior designer deeply connected to emotions, guided by intuition, and finding inspiration in nature's tranquility as I weave stunning visuals in my studio.

as seen in:

column

READ          LATEST

the

The Blog Playlist

In The Mood For...

Interior Design

Home Tours

Places

Photography

Nature

Get The Guide

Discovering the artistic and design treasures within the city's creative landscape and timeless design scene.
The Design-Lovers Travel Guide to Stockholm.

follow @lilihalodecoration

With a digital “paintbrush” I invest all of myself to create aesthetically appealing visuals and interiors. 

Follow along →

Let's connect →

Visual haven →