Interior Design

Home Tour

Places

House in the Woods

My Home

Work

LiliHaloDecoration

THE BLOG

Dobrobit tjelovježbe, sklad tijela i uma

I'm

LILI

Surrounded by dreams and creativity, I'm a daydreamer turned interior designer. I find joy in crafting beautiful spaces and sharing the love. Welcome to my blog, a place for all things beautiful. 

TOP LINKS

PINTEREST

Instagram

Visit the Shop

FACEBOOK

Get The Guide

Here's a Stockholm Design Guide

Discovering the artistic and design treasures within the city's creative landscape.


Get The Guide

Here's a Copenhagen Design Guide

The Design-Lovers Travel Guide to Copenhagen

A fit body, a calm mind, a house full of love. These things cannot be bought – they must be earned.
Pa pronađite vrijeme za well being!

Ako se ulovimo prve stavke: fit body – dugi niz godina redovito vježbam. Bilo je neki perioda u životu kada nisam imala vremena za vježbu (trudnoća, porod) ali svaki povratak na trening me izuzetno veseli. Nije bitno da li vježbate doma ili vani, važno je da ste redoviti.

Pilates

Moj omiljeni tip vježbanja je Pilates. To je sustav vježbi snage i fleksibilnosti koji obuhvaća brojne tehnike na prostirkama i spravama osmišljene kako bi istezale i jačale mišiće bez povećanja njihova obujma. Uz Pilates, volim svaki trening bez rekvizita, kada je moje tijelo osnovno opterećenje. Važno mi je da radim na jakosti, snazi, kardiorespiratornoj izdržljivost. Na kraju je obavezno istezanje. I to ne kratko, nego od glave do pete.
Bitno je kombinirati vježbe istezanja i snage koje jačaju i oblikuju mišiće, ispravljaju držanje tijela, daju gipkost i ravnotežu, ujedinjuju tijelo i um. Tako radimo na usavršavanju oblika tijela.
Kada vježbam bez rekvizita, maksimalno se koncentriram na tijelo i kontrolu pokreta. I tako pravilno izvodim vježbu. Jer nije isto ako vi mašete rukama i brojite koliko još, ili kada stisnete kompletno tijelo, pravilno dišete i radite vježbu polako i ubrzavate ali pri tome i dalje imate kontrolu nad pokretom.
Takavo vježbanje rezultira većom svjesnošću o svom tijelu, što utječe na mentalni i duhovni razvoj.
Naravno, neka svatko izabere tip vježbanja koji mu odgovara, samo vježbajte redovito.

Znanstveno dokazane dobrobiti vježbanja

Dokazano je da 20-minutna tjelesna aktivnost umjerenog intenziteta pokreće protuupalni stanični odgovor. Vježbanje spada u kategoriju brige o sebi, a ono dokazano vraća osmijeh na lice zbog lučenja endorfina i bolje cirkulacije krvi u mozgu. Doprinosi kvaliteti i dužini vašeg sna. Vježbanje održava mozak vitalnim. Dokazano je da osobe koje se redovito bave fizičkom aktivnošću, procesuiraju informacije puno brže od osoba koje se ne bave fizičkim aktivnostima. Vježbanje donosi energiju! Ako osjećate vrtoglavicu i slabost u tijelu, vježbanje je vrlo vjerojatno posljednja stvar na koju mislite. No vježbanje zapravo vraća energiju tijelu bez obzira na to što vježbanjem energiju trošite.

I za kraj nešto jako lijepo: dokazano je da šetnja u prirodi osnažuje vezu između roditelja i djece. To je toliko lijepo i ja to osjetim svaki puta kada smo zajedno vani, na parceli, u šumi, na izletu ili u običnoj šetnji uz jezero u kvartu.

Photography Rajna Raguž

Read the Comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi, I'm Lili

I am a visual ninja, blogger, and interior designer deeply connected to emotions, guided by intuition, and finding inspiration in nature's tranquility as I weave stunning visuals in my studio.

as seen in:

column

The Blog Playlist

In The Mood For...

Interior Design

Home Tours

Places

Photography

Nature

Get The Guide

Discovering the artistic and design treasures within the city's creative landscape and timeless design scene.
The Design-Lovers Travel Guide to Stockholm.

follow @lilihalodecoration

With a digital “paintbrush” I invest all of myself to create aesthetically appealing visuals and interiors. 

Follow along →

Let's connect →

Visual haven →