Interior Design

Home Tour

Places

House in the Woods

My Home

Work

LiliHaloDecoration

THE BLOG

Den Outdoors, planovi za gradnju montažne kuće u prirodi

I'm

LILI

Surrounded by dreams and creativity, I'm a daydreamer turned interior designer. I find joy in crafting beautiful spaces and sharing the love. Welcome to my blog, a place for all things beautiful. 

TOP LINKS

PINTEREST

Instagram

Visit the Shop

FACEBOOK

Get The Guide

Here's a Stockholm Design Guide

Discovering the artistic and design treasures within the city's creative landscape.






Get The Guide

Here's a Copenhagen Design Guide

The Design-Lovers Travel Guide to Copenhagen





Traženje parcele za gradnju kuće

Kada smo prije godinu dana počeli aktivno tražiti parcelu za našu kuću, i suprug i ja smo znali što tražimo: naše mjesto u prirodi.
Mjesto na kojemu ćemo sagraditi malenu kuću, toplu, funkcionalnu i predivnu, ali je uvjet bio velika okućnica, blizina prirode, na rubu nekog naseljenog mjesta itd.
I kada smo konačno našli tu parcelu, kao iz sna, krenuli su planovi za tu našu cabin. U jednom trenu nas je prebacilo da želimo veći objekt, međutim stanje na tržištu je nepredvidivo, i mi smo sigurno ostali kod manjeg objekta.

Den Outdoors planovi za gradnju kuće


Sasvim slučajno sam naišla na Den Outdoors, zapravo mi je jedna predraga čitateljica poslala link. Čitajući opis zašto i kako je nastao ovaj projekt, nasmijem se jer osjećam svaku riječ.
Den Outdoors je mjesto na kojemu možete kupiti plan za izgradnju montažne kuće. Vi odaberete veličinu, paletu boja i materijale, a oni vam dostave detaljne planove. Mogu vam pomoći pronaći i izvođače radove, a vi se trebate pobrinuti za papirologiju. I to je to. Dakle ovo je idealno za sve one koji ne znaju kako i što.


Moj suprug je ing. građevine koji gušta u svakom koraku i sa svojim kolegama iz struke radi sve planove. Međutim i njemu se jako dopao ovaj projekt, pa zavirite. Vjerujem da će mnogima poslužiti, a možda netko od vas i kupi plan za vašu novu kuću.

Michael Romanowicz je osnivač Den Outdoors i toliko je simpatična priča o samom projektu. Imao je dosta kratki rok za izgradnju svoje prve montažne kuće, a nije baš znao što radi. Rok je bio kratak jer je čekao rođenje prvog djeteta. I zato se ulovio posla te angažirao stručnjake, i tako je sve krenulo.

Ne znam kako najbolje prevesti riječ cabin, jer nema nekog prijevoda koji ima isto značenje. Ako netko zna, molim vas mi javite. Pa ovaj dio neću prevesti, jer je tako lijepo napisan. Izdvojila sam neke dijelove, a cijeli text pročitajte kod Den Outdoors.

“Den began because we know that building a cabin changes who you are, having a cabin changes how you live, and sharing a cabin changes how you engage with others. Today, we serve a diverse global community of dreamers, DIYers, and doers who are as enthusiastic as we are about bringing the outdoors in.

We live in the natural world.

We strive to be aware of the daily details that connect us with the world. We notice sunlight dappling a sidewalk, the taste of a bite of ripe berry, the smell of fall, the feeling of dewy grass on bare feet. These things remind us that we are immersed in nature, no matter where we are.

We are custodians of the land.

Den projects are designed to protect green space with minimal impact on the spaces they occupy. We encourage our builders to do the same and are committed to helping our community form stronger connections with the outdoors while ensuring the longevity of the landscapes they fall in love with.

The woods are open to all.

We believe that all humans have the right to live a healthier, more-fulfilling, outdoor-oriented lifestyle.

We can’t escape the present.

We exist in the now, but we can create a new future. We don’t design escape pods, and we don’t believe in disconnecting to recharge. Instead, we help people shift towards ways of living that are rejuvenating. You have always had this spirit; you have never been depleted.

Den plans and products are designed to be built in nature, for people seeking built-in nature. We bring the outdoors in, and we send it off to you.”

Ovo je sve što i ja osjećam, i govorim ljudima, nećemo se mi udaljiti od svijeta u toj šumi  Mi ćemo se približiti svemu bitnome. I naš dom sada je uvijek pun, a na parceli će biti još više mjesta za sve. Mi gradimo mjesto za našu obitelj i prijatelje. Mjesto za odmor i smijeh, kreativu, zabavu, muziku, klopu, kopanje vrta, zdravu hranu, lijepe razgovore, meditaciju i ono najvažnije. Želim da mi klinci tamo provode puno vremena s prijateljima. Igra nije ista u prirodi i u gradu. Ovo me baš neizmjerno veseli. I ne mogu dočekati buđenje s pogledom na šumu, paljenje vatre i doručak uz prozor. I da sada ne nabrajam čemu se ja to sve veselim, evo korisnih linkova:

Den Outdoors web
Den Outdoors Instagram

Nama bager dolazi za 3 tjedna. Držite fige da i dođe haha nije danas lako pronaći majstora.

Read the Comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi, I'm Lili

I am a visual ninja, blogger, and interior designer deeply connected to emotions, guided by intuition, and finding inspiration in nature's tranquility as I weave stunning visuals in my studio.

as seen in:

column

The Blog Playlist

In The Mood For...

Interior Design

Home Tours

Places

Photography

Nature

Get The Guide

Discovering the artistic and design treasures within the city's creative landscape and timeless design scene.
The Design-Lovers Travel Guide to Stockholm.

follow @lilihalodecoration

With a digital “paintbrush” I invest all of myself to create aesthetically appealing visuals and interiors. 

Follow along →

Let's connect →

Visual haven →