Interior Design

Home Tour

Places

House in the Woods

My Home

Work

LiliHaloDecoration

THE BLOG

Restaurant Bouche u Parizu

I'm

LILI

Surrounded by dreams and creativity, I'm a daydreamer turned interior designer. I find joy in crafting beautiful spaces and sharing the love. Welcome to my blog, a place for all things beautiful. 

TOP LINKS

PINTEREST

Instagram

Visit the Shop

FACEBOOK

Get The Guide

Here's a Stockholm Design Guide

Discovering the artistic and design treasures within the city's creative landscape.






Get The Guide

Here's a Copenhagen Design Guide

The Design-Lovers Travel Guide to Copenhagen





Bouch restoran u Parizu

Ovaj predivan prostor je nekada bio kebab shop. I to je bilo prije nego li su Angela Kong i Antoine Bernardin uzeli prostor u svoje ruke i transformirali ga u ovaj chic restoran u živahnoj četvrti 11 pariškog arondismana. Zavirite u predivan Bouch restoran. Odmah zapišite i adresu: 85 Rue Jean-Pierre Timbaud, 75011 Paris.

Dizajn interijera potpisuje Atelier Leymarie Gourdon.
Atelier Deux-Cé potpisuje grafički dizajn.
Ove predivne fotografije napravio je BCDF studio.

Dizajn interijera restorana Bouch i jelovnik

Za menu je zadužen Florent Peineau. Jelovnik im se mijenja svakih petnaest dana jer osim poštovanja godišnjih doba žele se zabaviti u kuhinji, dati kreativnosti na volju. Za vrijeme traženja lokala koji bi postao njihov restoran, vlasnici su tražili mjesto na kojemu mogu krenuti od nule i jako je važno bilo da je okupan prirodnim svjetlom. Za inspiraciju su imali sirova, minimalistička mjesta u Berlinu koja vole, brojni projekti s Wabi-Sabi estetikom i meksička arhitektura u kojoj nema prepreka između unutarnjeg i vanjskog.

Vizualni identitet restorana

Za svoj identitet željeli su boje koje će biti protuteža neutralnoj paleti restorana. I to je Atelier Deux-Cé napravio odlično! Ja sam oduševljena njihovim grafičkim identitetom. Surađivali su s nekoliko keramičara: Lucie Faucon, Léa Baldassari and Marion Graux. Kupili su predivnu Muller Van Severen lampu za stražnju prostoriju. Kupili su vintage stolce na Selency-u, te su uklopili i Dejter & Marie Michielssen (za Serax) drvene stolce kao dio dekora u interijeru. Ma predivno!

Uvijek volim znati i veličinu prostora, pa evo, interijer ima 120 m2.

“We attach a lot of importance to details: the place, staff outfits, the dishes, the music. When we go to restaurants, we’re very aware of the environment.”

Dizajn interijera restorana

Dizajn interijera restorana igra ključnu ulogu u stvaranju ukupnog dojma i iskustva gostiju. Evo nekoliko razloga zašto je važan:

  1. Prvi Dojam: Dizajn interijera je prvi kontakt s restoranom koji gosti doživljavaju. Privlačan i dobro osmišljen prostor stvara pozitivan dojam i potiče goste da istraže meni.
  2. Atmosfera i Ambijent: Pravilno planiran interijer može postaviti određenu atmosferu koja odgovara konceptu restorana. Bilo da je to opuštena kafić atmosfera ili elegantna večera, ambijent utječe na doživljaj jela.
  3. Udobnost Gostiju: Ergonomski dizajn i dobro postavljeni stolovi i stolice pridonose udobnosti gostiju. Ugodan prostor potiče goste da dulje ostanu, uživajući u hrani i druženju.
  4. Brendiranje: Dizajn interijera može odražavati identitet brenda restorana. Boje, stil, i opća estetika mogu pomoći u stvaranju prepoznatljivog vizualnog identiteta.
  5. Povećanje Atrakcije: Ljepota prostora i kreativni dizajn mogu privući pažnju i povećati privlačnost restorana. Gosti su često skloniji istraživati i posjećivati restorane s atraktivnim i jedinstvenim dizajnom.
  6. Stvaranje Emocija: Dobar dizajn ima moć izazivanja emocija. Ako se gosti osjećaju ugodno, sretno ili čak iznenađeno, vjerojatnije je da će se vratiti i preporučiti restoran drugima.
  7. Optimizacija Prostora: Pametan dizajn može optimizirati prostor, povećavajući kapacitet restorana i poboljšavajući ukupno iskustvo gostiju.
  8. Izdvajanje od Konkurencije: U gustom tržištu restorana, originalan dizajn može pomoći restoranu da se izdvoji iz konkurencije, pridobije pažnju i stvori lojalnost gostiju.

Ukupno gledano, dizajn interijera restorana ima snažan utjecaj na percepciju i doživljaj gostiju, pridonoseći ukupnom uspjehu poslovanja, pa je tako Bouche restoran u Parizu odličan primjer kako se to ispravno radi.

Read the Comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi, I'm Lili

I am a visual ninja, blogger, and interior designer deeply connected to emotions, guided by intuition, and finding inspiration in nature's tranquility as I weave stunning visuals in my studio.

as seen in:

column

The Blog Playlist

In The Mood For...

Interior Design

Home Tours

Places

Photography

Nature

Get The Guide

Discovering the artistic and design treasures within the city's creative landscape and timeless design scene.
The Design-Lovers Travel Guide to Stockholm.

follow @lilihalodecoration

With a digital “paintbrush” I invest all of myself to create aesthetically appealing visuals and interiors. 

Follow along →

Let's connect →

Visual haven →