Interior Design

Home Tour

Places

House in the Woods

My Home

Work

LiliHaloDecoration

THE BLOG

Gradnja naše kuće pored šume: inspiracije, planovi i prvi koraci

I'm

LILI

Surrounded by dreams and creativity, I'm a daydreamer turned interior designer. I find joy in crafting beautiful spaces and sharing the love. Welcome to my blog, a place for all things beautiful. 

TOP LINKS

PINTEREST

Instagram

Visit the Shop

FACEBOOK

Get The Guide

Here's a Stockholm Design Guide

Discovering the artistic and design treasures within the city's creative landscape.






Get The Guide

Here's a Copenhagen Design Guide

The Design-Lovers Travel Guide to Copenhagen





Želim podijeliti s vama trenutnu inspiraciju i korake koje poduzimamo u procesu stvaranja naše kuće pored šume. U ovom blog postu, otkrivamo ključne ideje o materijalima, planove za interijer i eksterijer, te trenutno stanje gradnje. Previše toga se događa paralelno, ali da nekako pokušam u kratko prenijeti ideje i postojeće stanje.

Izbori materijala za fasadu: lim i drvo

Izazov odabira materijala koji će odoljeti vlažnom šumskom okolišu doveo nas je do odluke – lima. Njegova izdržljivost, uzorci, boje i kombinacije čine ga savršenim odabirom. No, želja nam je i drveno pročelje koje će se uklopiti s prirodom, čineći dom produžetkom šume. Svjesni smo izazova održavanja, ali vjerujemo da će ljepota drvene fasade nadmašiti trud koji će biti potreban.

Interijer: harmonija s prirodom

Unutrašnjost će odražavati jednostavnost i spoj s okolišem. Neutralne boje i prirodni materijali bit će ključni elementi interijera, stvarajući atmosferu ravnoteže između nas i prirode. Naš fokus je na stvaranju funkcionalnog i dugovječnog doma, pružajući istovremeno toplinu i autentičnost.

Terasa i vanjska kuhinja

Planiramo terasu s vanjskom kuhinjom kao produžetkom unutarnjeg prostora. Inspiracije na moodboardu pokazuju viziju udobne kuhinje te spavaće sobe s uskim prozorom, koji će otprilike biti dječja soba s krevetom na kat. Ova kombinacija stvara prostor za obiteljske trenutke, gledanje predivne šume s udobnosti doma.

Dizajn vrata i prozora

Dizajn ulaznih vrata odražavat će jednostavnost, najvjerovatnije se neće niti toliko isticati i djelovati će kao dio fasade. Veliki prozori pružit će pogled na prekrasnu šumu, stvarajući spoj između unutarnjeg i vanjskog prostora. Sanjamo o svakom detalju i skupljamo inspiraciju za ostvarivanje ovog vizionarskog dijela naše kuće.

Prvi koraci: struja, voda i papirologija

A što smo zapravo napravili su struja i voda. Vodu smo doveli gore do livade gdje će biti šuma, što znači da smo par dana dobro kopali na parceli. Međutim, toliko je borbe oko papirologije. Nevjerovatno je koliko je to neuređeno kod nas u državi i koliko muke za neke stvari koje bi se trebale tako jednostavno rješavati.

Postojeći objekt na parceli

Sada je na redu rješavanje izolacije starih zidova na postojećem objektu na parceli, te sanacije potpornog zida. I nadamo se rješavanju tih papira u kolovozu i sljedećem koraku.

Sanjamo o budućem domu u skladu s prirodom, gdje će svaki kutak biti oblikovan s pažnjom, stvarajući prostor pun ljubavi za nas i našu djecu.

Sada ću napisati malo više o inspirativnim projektima koje vidite u moodboardu:

Haarlem House, Unknown Architects

Haarlem House, minimalistička rezidencija smještena u Amsterdamu, Nizozemska, predstavlja elegantan dizajn Unknown Architects. Smještena u zelenom susjedstvu Haarlema, koje potječe iz 1900. godine, trokatna kuća ističe se jedinstvenim rasporedom s uskim i širokim dijelom. Temeljito obnovljena u suradnji s klijentima, kuća besprijekorno integrira originalni karakter s suvremenim proširenjima.

Koncept proširenja temelji se na međusobno povezanim prostorijama s prostranim otvorima, omogućujući slobodan protok prostora i obilje prirodnog svjetla. Prizemlje, osmišljeno kao zbirka povezanih prostorija, ima proširenje oblika klina koje poboljšava kuhinju i pruža sunčanu terasu u vrtu. Veliki otvori stvaraju dinamične percepcije prostora, nudeći različite perspektive iz različitih kutova.

Prvi kat obuhvaća hodnik u obliku slova V, pružajući jasne poglede u susjedne sobe. Gornji kat i krovna terasa, dodani 1970-ih, pažljivo su obnovljeni. Očuvane su originalne značajke, poput podjele između “uslužnog” i stambenog područja u prizemlju, naglašavajući povijesni šarm kuće.

Unutarnja paleta, nadahnuta originalnim vitražima i razvijena u suradnji s klijentima, zrači toplinom i dopunjuje njihovu kolekciju namještaja i umjetnina. Vanjski dio proširenja je suptilan, obložen ugljenjenim drvetom pažljivo osmišljenim uzorkom. Drvena sklupčana vrata povezuju prostoriju za vrt s terasom, poboljšavajući povezanost unutarnjeg i vanjskog prostora.

Haarlem House stoji kao svjedočanstvo delikatne ravnoteže između tradicije i modernosti.

Pre-School Nursery, EBBA ARCHITECTS

EBBA je uspješno dovršila dizajn vertikalne nadogradnje skromne povijesne zgrade izgrađene 1870-ih, koja je nekada bila dio najveće dječje bolnice u Manchesteru, Velika Britanija. Ova povijesna kućica, nekadašnja kapija bolnice, transformirana je u vrtić 2012. godine, a kasnije proširena kako bi zadovoljila rastuće potrebe korisnika.

Ferm Living Desert Lounge Chair

Desert Lounge Chair je u svim mojim moodboardima za kuću. Stolac se podjednako dobro uklapa unutar doma i na otvorenom, pružajući savršen spoj stila i funkcionalnosti.

Design: Studio Context

SmART Interior predstavlja strastveni tim specijaliziran za ekskluzivno uređenje interijera i izradu namještaja po mjeri.

1.Haarlem House Amsterdam, 2. EBBA ARCHITECTS, Pre-School Nursery, 3. Ferm Living, Desert Lounge Chair, 4. Design: Studio Context, 5. Entrance door inspiration, 6. Frama, 7. Werk a architektur, 8. Mogas arquitectura cottage, 9. Simple minimal concrete and wood kitchen design ideas Lotta Agaton Interiors

Read the Comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi, I'm Lili

I am a visual ninja, blogger, and interior designer deeply connected to emotions, guided by intuition, and finding inspiration in nature's tranquility as I weave stunning visuals in my studio.

as seen in:

column

The Blog Playlist

In The Mood For...

Interior Design

Home Tours

Places

Photography

Nature

Get The Guide

Discovering the artistic and design treasures within the city's creative landscape and timeless design scene.
The Design-Lovers Travel Guide to Stockholm.

follow @lilihalodecoration

With a digital “paintbrush” I invest all of myself to create aesthetically appealing visuals and interiors. 

Follow along →

Let's connect →

Visual haven →