Interior Design

Home Tour

Places

House in the Woods

My Home

Work

LiliHaloDecoration

THE BLOG

Harmonija Skandinavskog Stila: Očaravajući Interijeri Kroz Umjetnost i Prirodu

I'm

LILI

Surrounded by dreams and creativity, I'm a daydreamer turned interior designer. I find joy in crafting beautiful spaces and sharing the love. Welcome to my blog, a place for all things beautiful. 

TOP LINKS

PINTEREST

Instagram

Visit the Shop

FACEBOOK

Get The Guide

Here's a Stockholm Design Guide

Discovering the artistic and design treasures within the city's creative landscape.






Get The Guide

Here's a Copenhagen Design Guide

The Design-Lovers Travel Guide to Copenhagen





Uživajte u virtualnom razgledavanju ovog predivnog stana, gdje se umjetnost, priroda i skandinavski dizajn isprepliću stvarajući prostor savršen za opuštanje i inspiraciju. Greige boja zidova, topli drveni podovi i paleta prirodnih tonova stvaraju atmosferu kao na slikarskom platnu, čineći svaki kutak stana posebnim.

Skandinavski Dizajn u Dnevnoj Sobi

U prvom dijelu stana, prostor dnevne sobe spojen je s drugom prostorijom stvarajući skladan ambijent. Dominantna greige boja zidova stvara mirnu pozadinu za umjetnička djela, posteri i elegantne keramičke detalje. Formakami visilica od rižinog papira i tepih od jute dodaju toplinu i karakter prostoru, stvarajući dojmljivu ravnotežu između suptilnosti i izražajnosti. Glavna visilica, jednostavna i elegantna, ističe se kao centralni komad koji dodatno povezuje prostor.

&Tradition Formakami JH3 Pendant visilica

U ovom predivnom stanu pronalazimo izvanredan komad koji privlači pozornost – &Tradition Formakami JH3 Pendant visilicu. Ova visilica predstavlja susret Istoka i Zapada, u igri s tradicionalnim azijskim svjetlom izraženim kroz suvremeni dizajn.

Dizajnirana od strane Jaimea Hayona, ova visilica predstavlja njegov igrokaz s tradicionalnom azijskom svjetiljkom, koja se kroz suvremeni izraz pretvara u nešto sasvim novo. Inspirirana azijskim papirnatim svjetiljkama koje su kroz stoljeća krasile prostore od privilegiranih do siromašnih, ova kolekcija donosi osvježenje u obliku bijelih lampi.

Jaime Hayon je ovdje odlučio preskočiti kulturne formalnosti i stvoriti seriju svjetiljki u potpuno bijeloj boji. Svaka lampa je ručno izrađena od rižinog papira, kombinirajući različite veličine i oblike, stvarajući tako jedinstvenu estetiku.

Cijela serija sastoji se od tri različite verzije svjetiljki te stolne lampe, sve u tonu svijetlo bijelog rižinog papira s detaljima od crno obojenog hrasta. Ovaj odabir boje i materijala donosi notu elegancije i suvremenosti u prostor, istovremeno zadržavajući osjećaj tradicije koji je inspirirao prvotni dizajn.

Ovaj komad nije samo svjetlo koje osvjetljava prostor; to je umjetničko djelo koje priča priču o spajanju različitosti i stvaranju nečeg potpuno jedinstvenog. &Tradition Formakami JH3 Pendant visilica je ne samo funkcionalni element, već i estetski dragulj koji dodatno obogaćuje već predivan prostor ovog stana.

Inspiracija iz Prirode i Putovanja

Vlasnik stana, očigledno zaljubljenik u prirodu i putovanja, unio je svoju strast u dizajn. Na zidu dominira mapa Južne Amerike, dok se na drugom mjestu nalazi umjetnički ispis biljaka, stvarajući autentičan dojam. Surf daska i komoda u tirkiznoj boji dodaju elemente iznenađenja i raznolikosti, stvarajući prostor gdje se svaki detalj pažljivo birao.

Oaza Umirujuće Spavaće Sobe

U manjoj spavaćoj sobi nastavlja se usklađenost boja i materijala. Dominiraju tonovi zelene, a kartu Južne Amerike zamjenjuje zelena tapeta koja donosi svježinu i prirodni osjećaj. Kombinacija biljaka, zelene tapete i komode stvara oazu mira i prirodnog okruženja. Sobe su osvježavajuće lišene televizora, potičući opuštanje i fokusiranje na suštinske stvari.

Mala Radna Oaza Inspiracije

Radni prostor stana odražava ljubav prema umjetnosti i keramici. Kolekcija stolaca, rasvjetnih tijela i sitnica od keramike stvara atmosferu koja potiče kreativnost. Svaki detalj pažljivo je odabran, stvarajući kutak inspiracije u kojem rad postaje užitak.

U prostoriji vidimo fantastične stolce: Börge Lindau & Bo Lindekrantz, folding chair iz 1970. godine, Bertoia Side Chair, Verner Panton S Chair.

Skandinavski stil, sinonim za eleganciju i funkcionalnost, pronalazi svoje mjesto u srcima ljubitelja suptilnosti i prirodnih elemenata. Ovaj dizajnerski pravac, porijeklom iz nordijskih krajeva, donosi jednostavnu ljepotu koja istovremeno odražava toplinu doma i modernu estetiku.

1. Minimalizam s Dušom

Skandinavski dizajn odlikuje se minimalizmom koji ne znači prazninu, već prostor obogaćen suptilnim detaljima. Čisti linije, neutralna paleta boja i funkcionalni komadi namještaja čine prostor prozračnim i elegantnim. Ovaj minimalizam ne guši, već stvara mirnu pozadinu za izražavanje osobnog stila.

2. Prirodni Materijali i Boje

Korištenje prirodnih materijala, poput drva, lana i kože, ključno je obilježje skandinavskog stila. Drveni podovi i namještaj pružaju toplinu prostoru, dok neutralne boje poput bijele, sive i bež stvaraju osjećaj prozračnosti. Ova kombinacija materijala i boja stvara oazu mira inspiriranu prirodom.

3. Svjetlost kao Dizajnerski Element

Bogata dnevna svjetlost ključna je u skandinavskom dizajnu. Veliki prozori omogućuju prirodnom svjetlu da obasjava prostor, čime se stvara osjećaj prostranosti. Osim toga, rasvjeta je pažljivo odabrana, često s elementima poput svjetiljki od papira ili metalnih lusteri koji dodaju dozu elegancije.

4. Umjetnost i Personalizacija

Skandinavski interijeri često sadrže umjetničke elemente i personalizirane detalje. Umjetničke slike, fotografije ili unikatni komadi namještaja dodaju karakter prostoru. Ovaj pristup omogućava vlasnicima da stvore dom koji odražava njihov osobni ukus i stil života.

5. Funkcionalni Prostori

Jedna od ključnih karakteristika skandinavskog stila je funkcionalnost. Namještaj je oblikovan tako da bude praktičan i koristan, često s integriranim skladišnim rješenjima. Ovaj aspekt čini skandinavski dizajn idealnim za moderni način života gdje funkcionalnost igra ključnu ulogu.

Ukupno gledano, skandinavski stil predstavlja spoj minimalizma, prirodnih elemenata i funkcionalnosti. Ovaj pristup stvaranju prostora ne samo da oduzima dah svojom elegancijom, već stvara dom u kojem se istinska ljepota nalazi u jednostavnosti i harmoniji.

Ovaj predivan stan, dostupan putem agencije Alvhem, nije samo prostor za život – to je umjetničko djelo u kojem se skandinavski dizajn susreće s ljubavlju prema prirodi i putovanjima. Greige boja zidova, drveni podovi, umjetnički dodaci i pažljivo odabrani komadi namještaja stvaraju prostor u kojem se svaki trenutak doživljava kao poseban. Ako i vas oduševljava sklad umjetnosti i prirode, ovaj stan može biti vaša nova inspiracija.

Read the Comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi, I'm Lili

I am a visual ninja, blogger, and interior designer deeply connected to emotions, guided by intuition, and finding inspiration in nature's tranquility as I weave stunning visuals in my studio.

as seen in:

column

The Blog Playlist

In The Mood For...

Interior Design

Home Tours

Places

Photography

Nature

Get The Guide

Discovering the artistic and design treasures within the city's creative landscape and timeless design scene.
The Design-Lovers Travel Guide to Stockholm.

follow @lilihalodecoration

With a digital “paintbrush” I invest all of myself to create aesthetically appealing visuals and interiors. 

Follow along →

Let's connect →

Visual haven →