Interior Design

Home Tour

Places

House in the Woods

My Home

Work

LiliHaloDecoration

THE BLOG

Savjeti za Dizajn Malih Stanova

I'm

LILI

Surrounded by dreams and creativity, I'm a daydreamer turned interior designer. I find joy in crafting beautiful spaces and sharing the love. Welcome to my blog, a place for all things beautiful. 

TOP LINKS

PINTEREST

Instagram

Visit the Shop

FACEBOOK

Get The Guide

Here's a Stockholm Design Guide

Discovering the artistic and design treasures within the city's creative landscape.






Get The Guide

Here's a Copenhagen Design Guide

The Design-Lovers Travel Guide to Copenhagen





Kako Iskoristiti Prostor od 44 Kvadrata

Ovaj predivan mali stan ima svega 44 metra kvadratna i na prodaju je preko agencije Stadshem.
Uvijek mi je zadovoljstvo pokazati stan sa manje kvadrata koji je ovako dobro uređen. Naravno agencije vani pripaze da je svaki stan i stiliziran za fotografiranje. Nadam se da će uskoro i kod nas doći taj standard. Ali bez obzira na to, gledajući ove fotografije možemo puno toga naučiti.
Skandinavski stil, poznat po svojoj jednostavnosti i funkcionalnosti, idealan je za male prostore. Pravilnom kombinacijom boja, tekstura i materijala možemo dobiti tako topli dojam. Uz zemljane tonove, teksturirane vaze i prirodne materijale, odlično idu biljke u prostoru ili tapete u malom hodniku koje su pravo osvježenje. Ponekada samo projurimo kroz hodnike, a ovako i taj prostor u stanu postaje nešto posebno. Pa razmislite i o vašim hodnicima.
Uz fotografije, stavila sam i tlocrt stana jer mene uvijek zanima i raspored prostorija.

Dizajniranje malih stanova s maksimalno 50 kvadrata može biti izazovno, ali uz nekoliko ključnih elemenata možemo maksimalno iskoristiti prostor i stvoriti udoban životni ambijent:


Funkcionalnost: Svaki centimetar prostora trebao bi imati svoju svrhu. Prioritet treba dati bitnim elementima poput sofa i kreveta, prostora za pohranu i radnih površina. Multifunkcionalni namještaj, poput kauča na razvlačenje ili proširivih stolova za blagovanje, može pomoći u optimizaciji prostora.
Maksimiziranje prirodne svjetlosti može učiniti malu prostoriju većom i ugodnijom za boravak. Koristite zavjese koje omogućuju prodor svjetla, u neutralnim tonovima.
Svijetle i neutralne boje mogu vizualno proširiti malu prostoriju reflektirajući svjetlost i stvarajući osjećaj prostranosti. Akcente živih boja možete uvesti kroz detalje.
Iskoristite vertikalni prostor kako biste maksimalno iskoristili kapacitet za pohranu bez preopterećivanja prostora na podu. Postavite visoke jedinice za odlaganje. To oslobađa vrijedan prostor na podu i čini prostoriju prostranijom.
Prihvatite minimalizam kao stil života kako biste izbjegli zagušenost prostora nepotrebnim namještajem ili dekorom. Držite površine slobodnima od nereda i odaberite nekoliko istaknutih komada. Prodisati ćete i vi i vaš interijer.
Implementirajte pametna rješenja za pohranu kako biste održali stvari organiziranim i lako dostupnim. Iskoristite prostor ispod kreveta, ugrađene ormariće i druge organizatore koji štede prostor. Održavanje prostora urednim i bez nereda važno je za održavanje osjećaja mira. U takvim prostorima je ugodno boraviti i potiče kreativnost.
Dosljednost u dizajnu, paleti boja i stilu pomaže ujediniti prostor i čini ga prostranijim.

Fokusiranjem na funkcionalnost, svjetlo, rješenja za uštedu prostora i stil uređenja, mali stanovi mogu se pretvoriti u elegantne i funkcionalne stambene prostore koji maksimalno iskorištavaju svaki kvadratni metar.

Stan je na prodaju preko agencije Stadshem.
Fotografija: Jonas Berg
Stiliziranje: LivinDeco

Read the Comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi, I'm Lili

I am a visual ninja, blogger, and interior designer deeply connected to emotions, guided by intuition, and finding inspiration in nature's tranquility as I weave stunning visuals in my studio.

as seen in:

column

The Blog Playlist

In The Mood For...

Interior Design

Home Tours

Places

Photography

Nature

Get The Guide

Discovering the artistic and design treasures within the city's creative landscape and timeless design scene.
The Design-Lovers Travel Guide to Stockholm.

follow @lilihalodecoration

With a digital “paintbrush” I invest all of myself to create aesthetically appealing visuals and interiors. 

Follow along →

Let's connect →

Visual haven →