Interior Design

Home Tour

Places

House in the Woods

My Home

Work

LiliHaloDecoration

THE BLOG

Exploring the Stylish Home of Mikkel Dahlstrøm

I'm

LILI

Surrounded by dreams and creativity, I'm a daydreamer turned interior designer. I find joy in crafting beautiful spaces and sharing the love. Welcome to my blog, a place for all things beautiful. 

TOP LINKS

PINTEREST

Instagram

Visit the Shop

FACEBOOK

Get The Guide

Here's a Stockholm Design Guide

Discovering the artistic and design treasures within the city's creative landscape.


Get The Guide

Here's a Copenhagen Design Guide

The Design-Lovers Travel Guide to Copenhagen

Exploring the Elegant Copenhagen Residence of Photographer Mikkel Dahlstrøm

Islands Brygge – Srce Kopenhagena

Islands Brygge je područje u Kopenhagenu koje prolazi kroz brzu transformaciju u svakom pogledu. Ovo područje glavnog danskog grada karakteriziraju mnoge novoizgrađene, arhitektonski dizajnirane stambene zgrade gdje koncept ‘malog življenja’ cvjeta. U tom dijelu grada nalazi se i stan fotografa Mikkela Dahlstrøma, čija je estetika savršeno prilagođena ovoj modernoj filozofiji stanovanja.

Od stilista do fotografa, kako je sve počelo

Zanimljiva je priča o tome kako je Mikkel postao fotograf. Završio je preddiplomski studij specijaliziran za radno pravo, ali budući da mu nije bilo privlačno sjediti u uredu od devet do pet, nije nastavio karijeru u toj struci. Umjesto toga, njegova karijera fotografa počela je vrlo spontano. Radio je na pola radnog vremena u trgovini interijera s prijateljicom, gdje su oboje dijelili strast prema interijerima. Tada su odlučili iskoristiti svoje vještine kao stilisti. U početku su Mikkel i prijateljica bili stilisti, dok je njihov zajednički prijatelj obavljao ulogu fotografa. Kada prijatelj više nije mogao sudjelovati kao fotograf, Mikkel je odlučio investirati u vlastiti SLR fotoaparat. Samostalno se educirao gledajući YouTube i čitajući mnogo knjiga. To je bio izuzetno uzbudljiv period, jer su u vrlo kratkom vremenu dobili toliko posla da su mogli živjeti od svoje strasti.

Kako živjeti estetski i funkcionalno u ograničenom prostoru

Za mnoge ljude, život u velikom gradu znači življenje u malom prostoru, a Mikkelov stan je izvrstan primjer kako se to može postići na estetski i funkcionalno zadovoljavajući način: “Mislim da je ključ malog življenja u visokom stupnju selektivnosti. Kad god nešto novo dolazi, nešto drugo mora otići. Stvari moraju biti praktične, ali i lijepo dizajnirane. Zato uređujem svoj prostor u relativno minimalističkom stilu kako bi uvijek izgledao uredno.”

Estetika i udobnost

Mikkel vjeruje da je udobnost nešto što treba uvijek uzeti u obzir, bez obzira na to kako uređujete svoj prostor: “Dugo sam zanemarivao udobnost, fokusirajući se isključivo na estetiku. No danas znam da moj dom prije svega mora biti mjesto gdje se mogu opustiti i pronaći mir, što mi omogućuje da stvaram nove ideje i nastavim se kreativno razvijati.”

Mikkel Dahlstrømov dom je više od prostora za život, to je dokaz kreativnosti, stila i umjetnosti stanovanja u malim prostorima. Njegov put do uspješnog fotografa i stilista nadahnuće je za sve koji razmišljaju o karijeri i životnom pozivu. Nadam se da vas je ovaj divan stan ispirirao kako iskoristiti svoj prostor na najbolji mogući način, bez obzira na broj kvadrata.

Fotografija Mikkel Dahlstrøm.

Read the Comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi, I'm Lili

I am a visual ninja, blogger, and interior designer deeply connected to emotions, guided by intuition, and finding inspiration in nature's tranquility as I weave stunning visuals in my studio.

as seen in:

column

The Blog Playlist

In The Mood For...

Interior Design

Home Tours

Places

Photography

Nature

Get The Guide

Discovering the artistic and design treasures within the city's creative landscape and timeless design scene.
The Design-Lovers Travel Guide to Stockholm.

follow @lilihalodecoration

With a digital “paintbrush” I invest all of myself to create aesthetically appealing visuals and interiors. 

Follow along →

Let's connect →

Visual haven →