Interior Design

Home Tour

Places

House in the Woods

My Home

Work

LiliHaloDecoration

THE BLOG

Izložba “Illuminating the Senses”

I'm

LILI

Surrounded by dreams and creativity, I'm a daydreamer turned interior designer. I find joy in crafting beautiful spaces and sharing the love. Welcome to my blog, a place for all things beautiful. 

TOP LINKS

PINTEREST

Instagram

Visit the Shop

FACEBOOK

Get The Guide

Here's a Stockholm Design Guide

Discovering the artistic and design treasures within the city's creative landscape.






Get The Guide

Here's a Copenhagen Design Guide

The Design-Lovers Travel Guide to Copenhagen





Otvorenje izložbe “Illuminating the Senses” u Brigadinom showroomu u Centru Kaptol

Prije tjedan dana bila sam na otvorenju izložbe “Illuminating the Senses” u Brigadinom showroomu u Centru Kaptol. Izložbu možete pogledati radnim danima od 9 do 17 sati do 7. lipnja.
Concept store Selectedd predstavlja izložbu koja dočarava kako svjetlo može poboljšati senzorno iskustvo prostora. “Lighting is the soul of any space. It has the power to transform the mood and atmosphere of a room, creating a sense of intimacy and connection that draws us closer to ourselves and to one another.” – inspired by Nina Masó‘s design philosophy.

Na izložbi možete pogledati rasvjetna tijela brenda FramaSanta & Cole i New Works, namještaj Frama i New Works, umjetničke slike Erwan Bouroulleca te zvučnike brenda Transparent.

Izložba u fokus stavlja svjetlo, kao esenciju svakog prostora, i pokazuje kako svjetlo može aktivirati osjetila i stvoriti osjećaj intimnosti. Podne, stolne i viseće lampe te namještaj danskih brandova FRAMA i New Works, po prvi puta izložene svjetiljke nezavisnog španjolskog branda Santa & Cole, švedski cirkularni tech brand Transparent Sound te limitirana umjetnička djela Erwana Bouroulleca iz serije “The Impossible” povezuju skulpturalne forme, prirodni materijali, minimalizam te transparentno i održivo poslovanje.

Da vas malo upoznam s brendovima čija rasvjetna tijela možete vidjeti na izložbi.

Santa & Cole, Španjolska

Santa & Cole je dizajnerska tvrtka sa sjedištem u Barceloni, a osnovali su je Nina Masó, Javier Nieto Santa i Gabriel Ordeig Cole 1985. godine. Njihova misija je izgraditi, sačuvati i dijeliti znanje putem dizajnerskih predmeta čija je kvaliteta prepoznatljiva na dodir, obogaćujući živote ljudi kako kod kuće tako i u zajedničkim prostorima. Njihova filozofija je moderna, a ne futuristička, te se više zanimaju za tišinu nego za buku.

Cesta i Cestita lampe

Studio se fokusira na visoku kvalitetu, funkcionalnost i estetiku, čime se ističu u kolekciji s nevjerojatnim oblicima i odabirom materijala. Posebno se ističe Cesta stolna lampa, ikonična lampa inspirirana napuštenom staklenkom, koju je dizajnirao Miguel Milá s naglaskom na slobodi kretanja. Santa & Cole nude i manju verziju – Cestita stolna lampa, dostupnu i u verziji s punjivom baterijom, omogućujući vam da je nosite sa sobom po domu.

U počecima su stvarali izuzetne lampe za neke od najpoznatijih barova u Barceloni, što ih je ubrzo dovelo do projekata za osvjetljavanje domova redovitih posjetitelja tih mjesta. U vrijeme kada su halogene lampe bile u trendu, Santa & Cole zagovarali su upotrebu prirodnih materijala poput drva i šivanog kartona, mijenjajući raspoloženje od tehničkog i hladnog do ljudskog i toplijeg. Više od osamdeset kreatora doprinijelo je njihovom bogatom katalogu namještaja i rasvjete, čime su postali prepoznatljivi diljem svijeta zahvaljujući snažnom fokusu na dizajn i pažljivosti prema detaljima.

Frama, Danska

FRAMA je dizajnerski brend iz Danske čija je filozofija svjesno življenje. Od projekata interijera do proizvoda za dom, sve je oblikovano međudjelovanjem iskustvenih utjecaja: putovanja, prirode, prostora i priča. S naglaskom na prirodnim materijalima, jednostavnim geometrijama i nekompromitiranoj kvaliteti, FRAMA povezuje maštovito s praktičnim, rezultirajući jedinstveno toplim i iskrenim estetskim dojmom. Jednostavno je sve predivno.

O FRAMA-i sam dosta pisala na blogu. Zavirite u FRAMA Studio Store koji sam posjetila u Copenhagenu.

FRAMA Lighting kolekcija predstavlja slavlje topline i osvjetljenja, posebno tijekom tamnih zimskih dana. Izrađena od vječnih materijala koji se prirodno s vremenom dobiju patinu i predivan izgled, svaki proizvod osmišljen je kao funkcionalan umjetnički objekt.

FRAMA rasvjetna kolekekcija je baš predivna, ali evo izdvojiti ću neke modele: Eiffel Pendant Light, 90° wall light, 90° Floor Light i omiljena T-lamp čiji dizajn potpisuju naši genijalni Regular Company.

New Works, Danska

New Works osnovan je iz želje Nikolaja Meiera i Knuta Bendika Humlevika da stvore dizajnersku kuću gdje s pažnjom i namjerom stvaraju dizajn, te gdje ima prostora za kreativne eksperimente. Dok je Nikolaj zadužen za brojeve i svakodnevne poslove kao izvršni direktor, Knut Bendik odgovoran je za specifičan izgled i osjećaj brenda kao kreativni direktor. New Works predstavlja kolekcije na prijelazu između starog i novog, svjetlosti i tame, dizajna i umjetnosti. Njihov rad odaje počast snažnoj skandinavskoj povijesti obrtništva i prirodnih materijala, od snage mramora do topline hrasta. Surađuju s međunarodnom skupinom priznatih dizajnera i umjetnika koji dijele njihovu fascinaciju kiparskim formama i prirodnim materijalima.
Najpoznatije lampe Kizu, Tense, Lantern i Margin.

Selectedd hvala na pozivu! Uživala sam na izložbi i druženju.

Libanonsi restoran Layali, Tkalčićeva ulica

U blizini je i jedan odličan libanonski restoran kamo sam otišla sa svojom Martinom na klopu. Preporučujem svima izložbu i restoran! Uživajte!

Read the Comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi, I'm Lili

I am a visual ninja, blogger, and interior designer deeply connected to emotions, guided by intuition, and finding inspiration in nature's tranquility as I weave stunning visuals in my studio.

as seen in:

column

The Blog Playlist

In The Mood For...

Interior Design

Home Tours

Places

Photography

Nature

Get The Guide

Discovering the artistic and design treasures within the city's creative landscape and timeless design scene.
The Design-Lovers Travel Guide to Stockholm.

follow @lilihalodecoration

With a digital “paintbrush” I invest all of myself to create aesthetically appealing visuals and interiors. 

Follow along →

Let's connect →

Visual haven →